content image

training@zorgvoorkennis.nl
0636101048


content image

Speciaal voor verpleeghuiszorg

Bijna 30 zorgorganisaties met 150 verpleeghuizen en meer dan 10.000 zorgmedewerkers zetten dagelijks met veel succes het MIKZO®zorgplan in. Dat doen zij omdat het zorgplan kort en compleet is en omdat rapporteren makkelijk gaat.

De overstap van het werken met de vier domeinen naar MIKZO® is in enkele weken mogelijk. Een voordeel is dat veel vragenlijsten niet meer nodig zijn.

Wie werken er met het MIKZO®plan?

Attent zorg en behandeling in de Steeg*, Aumazorg in Lelystad, Bloemendael in Baarn*, Carinova in Deventer*, De Groenendaal in IJsselmuiden, De Rijnhoven in Harmelen*, De Wijngaerd in Made, Derkshoes in Westerbork*, Florence in Den Haag*, Het Spectrum in Dordrecht, Huize Winterdijk in Gouda*, Magentazorg in Heerhugowaard*, Mennistenerf in Zaandam*, MOB in Rotterdam*, Respect Zorg in Den Haag*, Riederborgh in Ridderkerk*, Riwis in Apeldoorn, Talma Urk*, Valkenhof in Valkenswaard*, Vilente in Oosterbeek*, Vredewold in Leek*, Welstee in Ootmarsum, ZINN in Haren*, Zonnehuisgroep Amstelland in Amstelveen*, Zonnehuis in Vlaardingen*, Zorggroep Noorderboog in Meppel*, Zorggroep Maas en Waal in Beneden-Leeuwen*, Zorggroep Noord West Veluwe in Harderwijk*

*zorgorganisaties die deelnemen aan het gebruikerscollectief en samen ontwikkelen

Verzekeraars laten de keuze van een passende methodiek aan de zorgaanbieder. De (wijk)verpleegkundige stelt - conform de afspraken met de beroepsvereniging V&VN -  op basis van het verpleegkundig proces en klinisch redeneren de zorgbehoefte vast. Dit doet de verpleegkundige objectief met eenheid van taal, een methodiek ondersteunt de verpleegkundige hierbij. Het is aan de zorgaanbieder om een passende methode te gebruiken die aansluit bij de visie van de organisatie. Verzekeraars vinden het belangrijk dat het gebruikte systeem het verpleegkundig proces goed ondersteunt. De zorgmedewerkers dienen goed met het systeem te kunnen werken en dit als ondersteunend te ervaren bij het uitoefenen van het vak.