content image

Ontwikkeling en onderwijs
Dolderseweg 148A
3734BL Den Dolder

0636101048
training@zorgvoorkennis.nl

content image

 

ZINN (Haren, Groningen) zette het Mikzo in Cura als eerste in. De methode voldoet uitstekend. Het Mennistenerf in Zaandam gebruikt ook het Mikzo in Cura. De medewerkers zijn enthousiast over de heldere doelen en de makkelijke manier waarop zij kunnen rapporteren. In 2020 stapt Noorderboog in Meppel over op het werken met Mikzo in Cura.

content image

 

Vilente zet het Mikzo intramuraal als extramuraal in. Dat doen zij in ONS van Nedap. Alle medewerkers in de organisatie (en zeker ook de wijkverpleegkundigen) zijn enthousiast zijn over de eenvoud en de duidelijkheid die Mikzo biedt. In het zorgplan zijn de doelen helder en de acties concreet en bondig (op de foto Sjoerd Nieuwburg, manager van de thuiszorg).

content image

 

Carinova heeft een pilot gedaan met het Mikzo. Op basis van de pilot gaat Carinova in 2019 geheel voor de thuiszorg over op het werken met het Mikzo in ONS van Nedap. De enthousiaste reactie van de zorgmedewerkers is: 'mooie methodiek en dit gaat ons lukken'. Intramuraal wordt de overstap ook in 2019 gemaakt.

 

content image

 

Attent zorg en behandeling werkt met het Mikzo en een supplement voor de revalidatie. Met het supplement is het mogelijk om zowel persoonsgericht als resultaatgericht te werken, ook in de revalidatie. De medewerkers zijn blij met de nieuwe manier van werken (foto: E. Zajdenband).

content image

 

Zonnehuis Vlaardingen werkt met het Mikzo in ONS. Alle medewerkers zijn blij met de eenvoud en de compleetheid van de methodiek. 

content image

 

Het Spectrum in Dordrecht werkt met Mikzo in QIC. Deze organisatie zet het Mikzo in bij de thuiszorg, de verpleeghuiszorg en de revalidatie. De doelen van de behandelaren komen vanuit Ysis in het zorgplan. 

content image

Omaha System

Met meer dan 300 trainingen (onder andere bij Brabantzorg, Liberein, Careyn, Envida, Zorgspectrum, Woonzorg Samen) biedt ZorgvoorKennis veel kennis en ervaring in het werken met Omaha System. Uniek is de eigen lesmethode die meteen heel praktisch is, met digitale leermiddelen en learning by doing.

content image

 

   

  Mikzo, Omaha of NNN?

Zilveren Kruis laat de keuze van een passend classificatiesysteem aan de zorgaanbieder. De wijkverpleegkundige stelt - conform normenkader en afspraken met de beroepsvereniging V&VN -  op basis van het verpleegkundig proces en klinisch redeneren de zorgbehoefte vast. Dit doet zij objectief met eenheid van taal, een classificatiesysteem ondersteunt de wijkverpleegkundige hierbij. Het is aan de zorgaanbieder om een passend classificatiesysteem te gebruiken welke aansluit bij de visie van de organisatie. Zilveren Kruis vindt het belangrijk dat het gebruikte systeem het verpleegkundig proces goed ondersteunt. De zorgmedewerkers dienen goed met het systeem te kunnen werken en dit als ondersteunend te ervaren bij het uitoefenen van het vak conform afspraken V&VN.