content image
content image

Mikzo en ZorgvoorKennis
Dolderseweg 148A
3734BL Den Dolder

0636101048
training@zorgvoorkennis.nl

content image

 

 

Bij ZINN hebben we een interne audit gedaan op het methodisch werken in het ECD* en daar zien we dat dit ten opzichte van 2016 erg verbeterd is! Van een gemiddeld cijfer 6,9 in 2016 naar een 7,7 in 2019.

Gerdien Wolting, medewerker kwaliteit en beleid bij ZINN

*ZINN werkt sinds eind 2017 met het MIKZO (eerste gebruiker en mede-ontwikkelaar)

Wie werken er met het MIKZO® zorgplan?

Attent zorg en behandeling in de Steeg*, Aumazorg in Lelystad, Bloemendael in Baarn*, Carinova in Deventer*, De Groenendaal in IJsselmuiden, De Rijnhoven in Harmelen*, De Wijngaerd in Made, Derkshoes in Westerbork*, Florence in Den Haag*, Het Spectrum in Dordrecht*, Huize Winterdijk in Gouda*, Magentazorg in Heerhugowaard*, Mennistenerf in Zaandam*, MOB in Rotterdam, Respect Zorg in Den Haag*, De Riederborgh in Ridderkerk*, Riwis in Apeldoorn, Talma Urk*, Valkenhof in Valkenswaard*, Vilente in Oosterbeek*, Vredewold in Leek*, Welstee in Ootmarsum, ZINN in Haren*, Zonnehuisgroep Amstelland in Amstelveen*, Zonnehuis in Vlaardingen*, Zorggroep Noorderboog in Meppel*, Zorggroep Noord West Veluwe in Harderwijk*.

(*zorgorganisaties die deelnemen aan het gebruikerscollectief en mee ontwikkelen)

content image

 

Vilente werkt sinds eind 2018 met het Mikzo, zowel intramuraal als extramuraal. Sjoerd Nieuwburg geeft aan dat alle medewerkers in de organisatie (en zeker ook de wijkverpleegkundigen) enthousiast zijn over de eenvoud en de duidelijkheid die Mikzo biedt.

Mikzo biedt de organisatie de mogelijkheid de kwaliteit continue te monitoren en te verbeteren, waardoor de cliënt optimale zorg ontvangt.

Het MIKZO® is een passende methodiek

Verzekeraars laten de keuze van een passende methodiek aan de zorgaanbieder. De (wijk)verpleegkundige stelt - conform de afspraken met de beroepsvereniging V&VN -  op basis van het verpleegkundig proces en klinisch redeneren de zorgbehoefte vast. Dit doet de verpleegkundige objectief met eenheid van taal, een methodiek ondersteunt de verpleegkundige hierbij. Het is aan de zorgaanbieder om een passende methode te gebruiken die aansluit bij de visie van de organisatie. Verzekeraars vinden het belangrijk dat het gebruikte systeem het verpleegkundig proces goed ondersteunt. De zorgmedewerkers dienen goed met het systeem te kunnen werken en dit als ondersteunend te ervaren bij het uitoefenen van het vak. In de methodiek van het MIKZO® zorgplan staan het werken met de PES, Smart-doelen en rapporteren met SOEP centraal, met daarnaast de persoonsgerichte aspecten en de principes van de Positieve Gezondheid.