content image

ZorgvoorKennis heeft de Ambachtstraat 3 in De Bilt als bedrijfsadres en is geregistreerd bij het CRKBO (vrijstelling van BTW als onderwijsinstelling). Het inschrijvingsnummer bij de Kamer van Koophandel (2011) is 51669943. Het BTW-nummer is 114152937B03. Het bankrekeningnummer is NL98INGB0006491339. Meer informatie via 06-36101048 of mail.

Werk je mee als trainer?

Je geeft trainingen in het werken met Omaha System en het Mikzo. Beide methodes worden in de thuiszorg en in de verpleeghuizen ingezet. Door een toenemende vraag vanuit de sector zoeken wij nieuwe trainers die ongeveer 4 - 8 uur per week inzetbaar zijn. Je bent HBOV en je hebt enige ervaring met Omaha System en lesgeven. ZorgvoorKennis is een onderwijsbureau met als specialisatie het methodisch werken met Omaha System en het Mikzo. Bij zorgorganisaties in het hele land geven wij les met eigen onderwijsmaterialen.

content image

Het Mikzo om intramuraal een zorgplan te maken

Zorgorganisatie ZINN in Haren (Gn) werkt sinds eind 2017 met het Mikzo om zorgplannen te maken met heldere doelen. De methode is op maat gemaakt en ZorgvoorKennis heeft de configuratie en implementatie begeleid. 

Twee zorgorganisaties starten begin 2018 met het Mikzo, nog vier organisaties willen dit later in 2018 gaan doen. Neem contact op en vraag om een vrijblijvend voorstel om te onderzoeken of het Mikzo ook bij uw organisatie past!

content image

Omaha System intramuraal

Veel zorgorganisaties kiezen ervoor om het Omaha System ook intramuraal in te zetten om zorgplannen mee te maken. Daarmee zijn er heldere doelen en korte en overzichtelijke zorgplannen. ZorgvoorKennis maakt het mogelijk om de punten uit het kwaliteitskader op een verantwoorde wijze op te nemen. Onder andere Driezorg, Rosengaerde, Zorgspectrum en Huize het Oosten kregen begeleiding van ZorgvoorKennis.

content image

Scholing van docenten met het Omaha System

In november 2016 kregen de docenten les van Karen S. Martin (midden, Omaha System USA), Hugo Schouten (links, TCG) en Sven Gutker de Geus (rechts, ZorgvoorKennis). ZorgvoorKennis biedt het werken op basis van het Omaha System aan voor de thuiszorg en intramuraal.

Sven Gutker de Geus is ontwikkelaar en trainer bij ZorgvoorKennis. Hij heeft ervaring in de zorg als professional en als manager. In 2014 deed hij de opleiding tot trainer bij Karin de Galan. Ook volgde hij de opleidingen 'ZRM-trainer' bij de GGD Amsterdam en 'trainer met Omaha System' bij Stichting Omaha System Support. Hij ontwikkelt methodieken (waaronder het Mikzo) en lesmaterialen en heeft honderden trainingen gegeven, overal in Nederland.

content image

Clientervaringsonderzoek

Van de feedback van clienten kunt u veel leren en de zorg verbeteren. Samen met AICOM is hiervoor een korte (online) vragenlijst ontwikkeld.

Deze vragenlijst kan ook ingezet worden om de effecten van persoonsgerichte zorg na te gaan.

content image

Groene vink

Unit4 heeft voor het Mikzo in Cura een groene vink gekregen. Het classificatiesysteem is goed ingepast en draagt bij aan planmatige en persoonsgerichte zorg. 

Het Mikzo wordt ook ingebouwd in Qic van Cormel en in Pluriform van Adapcare.