content image

Zorgplan maken met het Mikzo

Een boekje om planmatig een persoonsgericht zorgplan op te stellen in het verpleeghuis. Met alle domeinen, gebieden en acties van het Mikzo.

De methode is compact en compleet, inclusief de risicosignalering.

Deze uitgave maakt deel uit van het lespakket voor het werken met het Mikzo.

ISBN/EAN 9789082644920

Hier vindt u de digitale versie.

 

 

content image

Groene opties voor vrijheid in de zorg bij ouderen

Onbegrepen gedrag (ook wel probleemgedrag genoemd) kan leiden tot de noodzaak om maatregelen te nemen die de cliënt beschermen. Dat is soms echt nodig, als iemand telkens het huis verlaat bijvoorbeeld. Maar je kunt ook kijken wat de oorzaak van het gedrag is. Er is een goede kans dat je daarmee ook een oplossing kunt vinden voor de signalen die je ziet.

Het nieuwe boekje 'Groene opties voor vrijheid in de zorg bij ouderen' is gemaakt door ZorgvoorKennis voor het zorgonderwijs. De gratis digitale versie van het boekje vindt u 
hier.

Uitgave ZorgvoorKennis ©2018 / ISBN/EAN 978-90-826449-3-7

content image

Zorgplan maken 2.0

Speciaal voor de verzorgenden en de verpleegkundigen die zorgplannen opstellen is er nu een boekje waarin staat hoe je dat doet: Zorgplan maken 2.0

Deze uitgave is ook geschikt als studieboek binnen de MBO- en het HBO-opleidingen.

ISBN / EAN: 9789082644913

Hier vindt u de digitale versie.

 

content image

Handreiking werken op basis van Omaha System

Voor de scholingstrajecten 'werken op basis van Omaha System' van ZorgvoorKennis is er een handreiking. Deze is er in een uitgebreide versie als gedrukt boekje en in een korte versie als online tool. Beide versies worden aangeboden aan organisaties waar ZorgvoorKennis een onderwijsrelatie mee heeft.

Deze handreiking maakt deel uit van het lespakket, naast de werkmap en de uitgave 'Zorgplan maken 2.0'. 

Zorgorganisaties kunnen vragen om een aanbod voor het werken met deze materialen. 

content image

Leerplatform

ZorgvoorKennis heeft voor de borging van de kennis een leerplatform ingericht. Medewerkers van zorgorganisaties die samenwerken met ZorgvoorKennis kunnen hier kosteloos gebruik van maken door zich aan te melden op het leerplatform van ZorgvoorKennis.

Op het leerplatform zijn lesmaterialen te vinden over onder andere het werken met Omaha System, het Mikzo, het ZLP, het kwaliteitskader verpleeghuiszorg en het rapporteren.