content image

Een intramuraal zorgplan conform het Kwaliteitskader. Alles in één overzichtelijk dossier, inclusief risicosignalering, zorgkaart en persoonsgerichte zorg. Het kan allemaal met het Mikzo® in het ECD*.

Handleiding   /    Meetformulier     

De speciaal ontwikkelde lesmodules ( Mikzo, Omaha System) van ZorgvoorKennis ondersteunen bij het werken volgens het Kwaliteitskader.

* Mikzo en Omaha System zijn in de meeste softwarepakketten beschikbaar.

Het Mikzo® is als classificatiesysteem ontwikkeld voor verpleeghuizen. Verzorgenden zijn er enthousiast over en verkiezen het als de meest geschikte methodiek om mee te werken. Zij maken zelf de zorgplannen en bewaken de kwaliteit van zorg. Alle informatie staat in een paar schermen!

Het Mikzo is vrij beschikbaar, het implementatietraject wordt begeleid door ZorgvoorKennis. ZINN heeft het Mikzo eind 2017 intramuraal met succes ingevoerd. Meerdere zorgorganisaties stappen in 2018 over.

Het extramuraal en/of intramuraal werken op basis van het Omaha System is, met begeleiding van ZorgvoorKennis, ingevoerd door onder meer Brabantzorg, Careyn, Cicero, De Rijnhoven, Envida, Liberein, Pantein, Quarijn, Sevagram, Vivent, Warande, Woonzorg Samen, WVO Zorg, Zorgcirkel, Zorggroep Almere, Zorggroep Drenthe, Zorggroep Sint Maarten en Zorgspectrum.