content image

ZorgvoorKennis Opleidingen
Ambachtstraat 3
3732 CN De Bilt

06-36101048
training@zorgvoorkennis.nl

content image

ZINN (Haren, Groningen) werkt sinds eind 2017 met het Mikzo in Cura van Unit4. Samen met de afdeling kwaliteit en de kwaliteitsverpleegkundigen is de methode door ZorgvoorKennis verbeterd en is het boekje 'Zorgplan maken met het Mikzo' gemaakt. Het Mennistenerf in Zaandam gebruikt het Mikzo in Cura sinds 1 oktober 2018. De medewerkers zijn daar erg enthousiast over het werken met de heldere doelen en de makkelijke manier waarop zij kunnen rapporteren.

content image

Attent zorg en behandeling is op 1 januari 2019 overgestapt naar het werken met Mikzo en het supplement voor de revalidatie. Met het supplement is het mogelijk om zowel persoonsgericht als resultaatgericht te werken in de revalidatie. Meer dan 1000 medewerkers kregen de scholing 'Werken met het Mikzo in ONS' en zijn blij met de nieuwe manier van werken. Korte zorgplannen en een handige ADL-lijst in het zorgplan (foto: E. Zajdenband).

Irma Dimmedal, gebiedsmanager Dieren bij Attent Zorg en Behandeling, eind december 2018:

'Kunnen we dan constateren dat - ondanks de tijdelijke energie met trainingen en de implementatie - met het nieuwe ECD de doelen behaald gaan worden ....De mens centraal, methodisch werken en als medewerker blij worden van een instrument dat ondersteunend is voor de kwaliteit van zorg. Daar is het om begonnen. Top!'

content image

Zonnehuis Vlaardingen stapte in oktober 2018 over naar het werken met het Mikzo. De methodiek paste goed bij de vernieuwingsslag die deze organisatie wilde maken. Eind 2018 is iedereen vertrouwd met het werken met het Mikzo en alle medewerkers zijn blij met de eenvoud en de compleetheid van de methodiek.

content image

Vilente werkt sinds eind 2018 met het Mikzo, zowel intramuraal als extramuraal. Sjoerd Nieuwburg geeft aan dat alle medewerkers in de organisatie (en zeker ook de wijkverpleegkundigen) enthousiast zijn over de eenvoud en de duidelijkheid die Mikzo biedt. In het zorgplan zijn de doelen helder en de acties concreet en bondig. Op deze manier worden de medewerkers beter ondersteund in hun werk. Mikzo biedt de organisatie ook de mogelijkheid de kwaliteit continue te monitoren en te verbeteren, waardoor de cliënt optimale zorg ontvangt. Op de foto Sjoerd Nieuwburg met het boekje 'Zorgplan maken met het Mikzo' (Linkedin, Accordis 20/11/2018).