content image
content image

Zorgplanspecialist
Dolderseweg 148A
3734BL Den Dolder

0636101048
training@zorgvoorkennis.nl

content image

Het zorgplan

Een goed zorgplan is kort en je kunt er in rapporteren op doelen. Met de classificatiemethodiek Mikzo® maakt de zorgmedewerker op methodische wijze een persoonsgericht zorgplan. Deze innovatieve informatiestandaard voor de ouderenzorg voldoet aan alle eisen en is geschikt voor intra- en extramuraal.

Het Mikzo is ontwikkeld op basis van het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Ruim twintig zorgorganisaties werken er dagelijks mee, meer dan tienduizend cliënten hebben een Mikzo-plan. Het Mikzo is als standaard beschikbaar in ONS, Cura en QIC.

content image

Leefplezier en doelen bij elkaar

In het zorgplan kan bij het eerste domein van het Mikzo informatie worden opgenomen uit het Leefplezierplan. Het voordeel is dat alle informatie op 1 plaats staat en de verzorgende alles snel kan lezen: wie is de client, wat zijn de doelen en wat is het werkplan.

'Clientbeeld in tien vragen'

Omaha 

Met de methode Omaha System is het mogelijk om een zorgplan te maken in de thuiszorg. Het is mogelijk om de informatie uit het leefplezierplan (zie hierboven) op te nemen bij de Aanleiding. Daarmee is de persoonsgrichte zorg ook bij Omaha geborgd.

Nanda NIC NOC

De methode Nanda NIC NOC wordt ingezet in de ziekenhuizen, scholingen worden gegeven door de Stichting VDIR.

Voor de gehandicaptenzorg is er het LIVZ dat aansluit bij het Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg.